Nicholas' fortælling om at gå på Synscenter Refsnæs

- Jeg hedder Nicholas Schmidt og er 20 år gammel og kommer fra Høje Taastrup. Indtil jeg var 3-4 år kunne jeg kun se lys. Og derefter kunne jeg ikke se noget som helst og blev blind. Og så er jeg det, man kalder for atypisk autist. Det betyder, at jeg interesserer mig for en masse ting og har en specialviden om dette.

Jeg bor på Fjordhøj og har boet på Synscenter Refsnæs siden 1999, så jeg kender Synscenter Refsnæs rigtig godt. Jeg har også boet på Vest.

Det er tilfredsstillende at bo her. Jeg har været glad for at bo her i alle årene. Det bedste ved stedet er, at Fjordhøj er blevet til ungdomsafdeling, og at man kan være her i weekenderne. Så jeg har venner her, også i weekenderne. Og som ung har jeg medindflydelse på min dagligdag. Jeg kan gøre nogle ting selv. Det kan jeg godt lide.

Lige nu er jeg ved at tage min STU-uddannelse på Refnæs.

Min drøm er at komme på et værksted, hvor jeg kan gøre mig nyttig. Så er der noget at stå op til. Og så må de gerne vide noget om blinde.  Jeg tænker meget over, hvor jeg skal bo, og jeg vil vælge kommune efter, hvor gode de er til at have med blinde at gøre