Amerikansk mad

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

På hver opskrift er rettens navn angivet på engelsk og dansk, hvis det er muligt at oversætte. Da mange af opskrifterne er et stykke amerikansk kulturhistorie, følger der historiske oplysninger til de enkelte retter umiddelbart efter. Derfor fylder hver opskrift + historie mere end en side.

Brug af opskrifterne
I opskrifterne anvendes originale råvarer, så retterne bliver så tæt på det originale som muligt. Hvis man ikke kan købe de amerikanske produkter i de lokale supermarkeder, kan de originale amerikanske varer købes/bestilles i “Americana Company”, Peder Hvidtfeldts Stræde 13, 1173 København K. Telefon 33 93 78 70.

Kogebogens anvendelse
Materialet kan anvendes på flere måder. Da kogebogen er nummer 5 i serien, er det ikke den bog, man bruger i begynderundervisning. Der er svære teknikker, som f.eks. friturestegning, der kræver hjælp fra en voksen seende.

Emnet USA kan belyses, ved at der arbejdes med hele landet. Læreren kan også vælge at fokusere på nogle enkelte stater. Det er oplagt at arbejde med opskrifterne i engelsk, historie, geografi, samfundsfag eller i tværfaglige projekter, hvor engelsk og hjemkundskab indgår.

Formålet med materialet er at vise, hvordan spisevanerne har udviklet og forandret sig ved at beskrive, hvor de enkelte råvarer og retter har deres oprindelse. Ikke mindst er det vigtigt, at eleverne fremstiller retterne, så de kan “se”, dufte og smage den oprindelige madkultur.