Centerspil – spil nr. 68

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Spillet består af en spilleplade opmærket med følbare streger, som danner forskellige størrelser cirkler. Dertil 2×12 brikker.
Underholdning for 2 personer.

Beskrivelse

Materialet


Spillet består af en spilleplade opmærket med følbare streger, som danner forskellige størrelser cirkler. Dertil 2×12 brikker.
Underholdning for 2 personer.


Spillets regler

Spillepladen er udformet med 3 koncentriske cirkler. – Hver kreds er forsynet med 8 huller. – Der er således 24 huller + 1 hul i centrum.

Hver spiller har 12 brikker. De to sæt brikker skelnes fra hinanden gennem deres forskellige udformning. – Brikkerne anbringes i hver sin halvdel af spillepladen således, at centrumhullet er frit. – Formålet er at slå modstanderens brikker af brættet.

Spillerne trækker lod om det første træk, som altid er givet, idet der kun kan trækkes en brik ind i centrum hullet. – Man skal trække når ens tur kommer, men det er ikke tvunget at slå. – Man kan slå hvis der er et ledigt hul umiddelbart bag den brik man ønsker at slå. – Man kan trække eller slå både langs cirkel buerne og på tværs af disse. Det er således muligt at skifte retning og slå flere brikker i en tur. – Hvis man løfter en brik skal den flyttes.

Den der får slået modstanderens brikker af brættet først har vundet.

Materialet stimulerer

Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Taktisk forståelse.

Begrænsninger

Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 10 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Mål-/Børnegruppe

Blinde og stærkt svagsynede børn fra 10 år og opefter.