Dam – spil nr. 54

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Spil bestående af en spilleplade med 8×8 felter. De mørke felter er forsænkede. Dertil hører 2×12 brikker i forskellig farve.
Spil for 2 personer.

Beskrivelse

Materialet


Spillet består af en spilleplade med 8×8 felter. De mørke felter er forsænkede. Dertil hører 2×12 brikker i forskellig farve.
Spil for 2 personer.

Spillets regler

De 2 hold stilles op overfor hinanden, hver i 3 rækker. Alle brikkerne skal placeres på samme slags tern (her de forsænkede). Spillerne skiftes til at rykke 1 brik frem og de kan kun rykkes på skrå og aldrig tilbage (så de står på egen ”farve”). Står en af modstanderens brikker i feltet til højre eller venstre for sin egen, kan denne brik ’slåes ud’ når det bliver ens tur. Man ’slår’ en brik ved at springe over denne og lande på modsatte side i sit eget felt. Modstanderens brik fjernes herefter. Er det muligt, må man gerne slå flere af modstanderens brikker på én gang. Dette kan kun gøres, hvis der er ét og kun et tomt felt mellem to af modstanderens brikker.
Man må ikke springe over sine egne brikker. Får en spiller sin brik ned i på nederste række i modstanderens ende, forvandles brikken til en ”dam”, dette ses ved at sætte en større brik ovenpå. En ”dam” kan nu rykke både frem og tilbage og lig så mange skrå felter frem som muligt, hvis de er frie. En almindelig brik kan stadig slå en ”dam”. Den spiller, der først mister alle sine brikker har tabt.

Materialet stimulerer

Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Taktisk forståelse.

Begrænsninger

Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 6 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Mål-/Børnegruppe

Blinde og stærkt svagsynede børn fra 6 år og opefter.