Go-bang- spil nr. 64

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Spillet består af en spilleplade med 13×13 huller samt 2x 26 brikker i metal og træ.
Spil for 2 personer.

Beskrivelse

Materialet


Spillet består af en spilleplade med 13×13 huller samt 2x 26 brikker i metal og træ.
Spil for 2 personer.

Spillets regler

Dette er et spil for 2 spillere, hvoraf den ene har de runde brikker, og den anden har de kantede. Der bruges samme bræt som til spillet ”Go”.

Spillerne anbringer på skift en brik ad gangen. Når en brik først er spillet, flyttes den ikke. Modspillerens brikker erobres eller ”slås” ikke. Vinderen er den spiller, der først danner en række på fem brikker ved siden af hinanden vandret, lodret eller diagonalt/skråt.

Når japanerne spiller Go-bang opfører de sig på en special måde: De anbringer ikke den

 

femte brik i række med et triumferede udbrud, men meget stilfærdigt i det håb, at modspilleren ikke vil bemærke, at han lige er blevet slået. Derefter prøver de, mens de sukker og ryster tilsyneladende fortvivlet på hovedet, og i al stilfærdighed hele tiden komplicerer tingenes gang, at få en ny vinderrække på fem.

 

Materialet stimulerer: Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Talforståelse. Taktisk forståelse.

Begrænsninger: Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 8 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Mål-/Børnegruppe: Blinde og stærkt svagsynede børn fra 8 år og opefter.