Rævespillet – Spil nr. 6

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Spil bestående af et spillebræt i træ med 33 huller og plastoverflade. Dertil 22 spillebrikker (20 får og 2 ræve) altså forskellige typer brikker.

Beskrivelse

Pædagogisk beskrivelse

Primær anvendelse

Spillebræt i plast og træ samt 22 spillebrikker (20 får og 2 ræve). Underholdning. Spillet er for både børn og voksne.

Spillets regler:

Spillet spilles af 2 personer, den ene er fårehyrde og den anden flytter rundt med de 2 ræve. Fårene placeres som angivet på billedet og rævene placeres i fårefoldenes øverste hjørner. For hyrden gælder det om at få så mange får som muligt hjem i folden – men ræven spiser løs. Man skiftes til at flyttes en brik. Får kan kun rykke frem, til siderne, skråt – men aldrig tilbage eller over en ræv. Rævene må rykke frit. En ræv ”æder” et får, når den hopper over det. Ræven kan også ”æde” flere får i samme træk, hvis den kan springe fra det hul den landede i, over et nyt får og ned i et hul lige bag det. Når ræven ikke opdager, at den kan æde et får, får hyrden lov til at tage ræven ud af spillet, sådan kan hyrden blive af med rævene. Hyrden vinder når han har ni får i folden, eller hvis han har uskadeliggjort begge ræve. Ræven vinder hvis der er færre end ni får tilbage på spillepladen.

Alternativ anvendelse

Ikke umiddelbart

Materialet stimulerer

Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Taktisk forståelse.

Begrænsninger

Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 8 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Børnegruppe:

Blinde og stærkt svagsynede børn fra 8 år og opefter

Udlånes hos:

Kan udlånes fra Synscenter Refsnæs