Taktilt lotteri

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Pædagogisk beskrivelse

Består af en plade med 8 rum. Pladerne er plastsugede, så rummene fremstår som aflange fordybninger. Genstandene der anvendes kan være forskellige materialer (fyrfadslys, lille tog, fløjte, svamp, tændstikæske eller lignende).

Primær anvendelse

Til leg og regelspil a la billedlotteri. Hvert barn har en plade med en konkret genstand i 4 af rummene. Der er en ”opråber” som fortæller hvad han/hun har i hånden og barnet får mulighed for at mærke og genkende taktilt. Derefter parres genstandene og de 2 ens genstande lægges i rummene overfor hinanden.

Spilles der i grupper med seende børn, er alle blændet af, så der spilles uden synets hjælp

Beskrivelse

Alternativ anvendelse

Som en sorteringsleg hvor barnet selv kan matche de forskellige genstande. Til konkret sproggivning hvor man taler om hver enkelt ting og dens anvendelse.

Til undervisning/oplæg til pædagoger og andre der arbejder med stærkt synshandicappede børn.

Materialet stimulerer

Den taktile sans. Hånd – hånd koordination. Begreber: ens/forskellig, rund/kantet, ru/glat mm. Samspil, vente på tur, lytte til andre, lytte efter. Fælles opmærksomhed omkring den taktile afsøgning, når man sammen mærker på genstandene. Styrkelse af barnets rum – retningssans.

Begrænsninger

Der kan være motoriske og kognitive begrænsninger

Alternativer til materialet

Lyd og genstands lotto – Soundtracks.

Børnegruppe:

fra 4 år og opefter

Pris: kr. 80