Vikingespil – Spil nr. 37

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Taktisk spil. Spilleplade (9×9) huller og 25 brikker (9 vikinger og 16 landkrabber). Underholdning for 2 personer. Spilleregler medfølger.

Beskrivelse

Pædagogisk beskrivelse

Primær anvendelse

Taktisk spil. Spilleplade (9×9) huller og 25 brikker (9 vikinger og 16 landkrabber). Underholdning for 2 personer.

Spillets regler

Brættets fire sider symboliserer det faste land, og felterne det åbne vand. Brikkerne placeres som vist på billedet. – Metalbrikkerne er landet beboere (landkrabber). De skråt afskårne træbrikker er vikingerne og disse anbringes ved de runde markeringer på brættet. – Den store træbrik er vikingehøvdingen og denne anbringes i midterhullet. Den ene spiller har de 8 vikinger + høvding, den anden har de 16 ”landkrabber”. 1. Alle brikker bevæges vinkelret på brættets sider (ikke skråt) til et hvilket som helst antal ledige huller. 2. En brik er erobret og fjernes fra brættet, når modspillerens brikker okkuperer de tilgrænsende huller både lodret og vandret. En brik kan sagtens bevæge sig til et tomt hul mellem to fjendebrikker. 3. Høvdingen er erobret, hvis alle fire huller omkring ham er besat af fjender, eller hvis han er omringet på tre sider og den fjerde side er mod midterhullet. Midtehullet tilhører kun vikingen. Erobres høvdingen er spillet slut og beboerne har vundet. 4. Vikingerne vinder, hvis høvdingen når land dvs. et hvilket som helst hul yderst på brættet.

Alternativ anvendelse

Ikke umiddelbart.

Materialet stimulerer

Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Taktisk forståelse.

Begrænsninger

Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 10 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Børnegruppe:

Blinde og stærkt svagsynede børn fra 10 år og opefter

Udlånes hos:

Kan udlånes fra Synscenter Refsnæs