Yoté

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

Taktisk spil for 2 personer. Spillet består af en spilleplade med 5×6 huller samt 2×10 brikker.

Varenummer (SKU): R4:H11 - spil nr. 36 Kategori: Tags: , , , , , ,

Beskrivelse

Primær anvendelse

Taktisk spil for 2 personer. Spillet består af en spilleplade med 5×6 huller samt 2×10 brikker.

Spillets regler

Hver spiller har 10 brikker, og skal forsøge, at slå alle modstanderens brikker af brættet. Den ene spiller sætter en brik i et vilkårligt hul. Den anden spiller anbringer en af sine brikker i et andet hul. Der anbringes en brik ad gangen. En spiller kan flytte rundt på sine brikker, selv om ikke alle brikker er anbragt på brættet. Nogle brikker kan beholdes som reserve til senere i spillet. Brikkerne kan flyttes et felt ad gangen i lige linje, men ikke diagonalt, og kun til et tomt hul. En spiller kan slå sin modstanders brik ad brættet, ved at springe over den. Derefter har han ret til at fjerne endnu en af modstanderes brikker efter eget valg. Selv om de fleste Yoté-spil afsluttes hurtigt, kan et spil ende uafgjort, når begge spillere har tre eller færre brikker tilbage på.

Materialet stimulerer

Taktil afprøvning/afsøgning. Samarbejde hånd/hånd. Styrke samspil, vente på tur. Taktisk forståelse.
Begrænsninger: Ved brug af spilleregler kræves der en kognitiv forståelse og en udviklingsalder omkring de 8 år. Der kan også være finmotoriske begrænsninger, da brikkerne er små.

Mål-/Børnegruppe

Blinde og stærkt svagsynede børn fra 8 år og opefter.

Udlånes hos

Kan udlånes fra Synscenter Refsnæs, Kystvejen 112, 4400 Kalundborg.