Idemappe Værkstedsfag

Du skal være registreret og godkendt, før du kan bestille produkter fra Mediatektet. For at blive godkendt skal du først registrere dig.

kr.0,00

OBS! Dele af denne udgivelse kan have forældet sprogbrug og/eller manglende faglig opdatering. Udgivelsens hovedbudskaber er stadig relevante.

For den synshandicappede elev er den taktile sans, det at lære noget at kende gennem berøring, uhyre vigtig. Ofte er denne sans særligt optrænet og helt uundværlig med hensyn til arbejde i værksted, natur og teknik samt emneundervisning. Det er vigtigt at have god tid til at undersøge, have ”tingene” i hånden, gerne den konkrete ting i en relevant sammenhæng.

Den blindes vej til billeder kan starte med kendskab til helt enkle former som cirkel, kvadrat og trekant samt andre elementære begreber.

Taktile billeder af kendte, konkrete hverdagsting, som en mønt, en cd, en kam og meget andet i normal størrelse, senere de samme i forstørret/formindsket udgave, kan medvirke til forståelse for billeder/afbildning. Dette kan være af stor betydning for senere arbejde med symboler, taktile kort, diagrammer m.m. i andre fag.

Emner i bogen:
Om at arbejde i værksted med en synshandicappet elev i klassen
Om lyd som udtryksmiddel i billedkunst
Ideer
Instrumenter
Årstider
Teater
Eksempler på emnearbejder

Du kunne også være interesseret i...